RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Onsdag ble huset til en mann som skal ha drept to personer i Jerusalem revet.
Onsdag ble huset til en mann som skal ha drept to personer i Jerusalem revet. Foto: Ammar Awad (Reuters)

Rev huset til palestinsk mann som drepte to i Jerusalem

Sist oppdatert:
Israelske sikkerhetsstyrker har revet hjemmet til palestineren som i forrige måned kjørte en bil i stor fart inn på en trikkeholdeplass i Jerusalem og drepte to personer.

– Huset til terroristen som drepte et israelsk spedbarn og en ung kvinne 22. oktober på en trikkeholdeplass i Jerusalem, ble ødelagt i Silwan, heter det i en kunngjøring fra den israelske hæren onsdag.

Å rive husene til palestinere som har gjennomført angrep mot israelere, er en mye brukt straffemetode.

Les også: Fire personer drept i synagoge i Jerusalem

Onsdagens husriving ble gjennomført få timer etter at statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde at israelske myndigheter vil svare med harde gjengjeldelsesaksjoner etter tirsdagens blodige angrep mot en synagoge i Jerusalem. Til sammen fem mennesker ble drept da to palestinske menn gikk til angrep med skytevåpen og kjøttøkser.

Saken fortsetter under bildet.

Slektninger av mannen går gjennom ruinene av det som var et hus.


– I kveld har jeg gitt ordre om riving av husene til palestinerne som utførte denne massakren, og om å trappe opp rivingen av husene til dem som står bak tidligere angrep, sa Netanyahu tirsdag.

I forrige uke ble to israelere drept i to palestinske angrep i henholdsvis Tel Aviv og på Vestbredden. Og i alt fire personer ble drept i to separate tilfeller der biler i stor fart kjørte på folk i Jerusalem, deriblant hendelsen 22. oktober.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere