*Nettavisen* Nyheter.

Rev klærne av politi

Den rabiate fyllefanten skrek «drep meg, drep meg» mens han rev i stykker politimannens uniform.

Bergen tingrett syntes han dermed hadde gjort seg fortjent til samfunnsstraff, mens hans minst like rabiate kamerat ble sendt rett i fengsel.

Veldig fulle
Forskjellen på forbrytelsene de hadde gjort var også store. De to vennene på 32 og 34 år hadde drukket tett sammen med en kamerat hele kvelden, før de gikk på Zachariasbryggen i Bergen en kveld i januar 2006. Der traff de et bursdagsfølge som var, om mulig, enda fullere enn dem selv. Utestedet var tydeligvis ikke stort nok for begge gjengene, da de tørnet sammen i et slagsmål ingen av dem husker.

Men tingretten fikk likevel detaljerte gjenfortellinger fra vitner om hvordan 32-åringen først hadde angrepet den ene mannen inne på restauranten og senere på natten kastet seg over ham igjen, da de tilfeldigvis møttes på gaten. Mens han sparket den liggende mannen på fortauet, forsøkte 34-åringen å stoppe ham, før politiet kom.

«Rare tanker
Han lyktes imidlertid ikke, for før de visste ordet av det, sto fire uniformerte menn rundt dem og raslet med håndjernene. Det fikk det til å rakne for 34-åringen, som slett ikke ville ha håndjern på seg. I retten fortalte han at han fikk «rare tanker» om at politibilen ville kollidere og han ville være fanget i den brennende bilen med håndjern.

Full av dødsangst sprellet han på bakken mens politimennene brukte makt for å pågripe ham. Det gikk hardt utover den ene politimannens jakke, som ble revet i stykker av den berusede 34-åringen. Mens politimennene forsøkte å brette mannen inn gjennom bildøren, skrek han «drep meg, drep meg». De neste to dagene tilbragte kameratene i politiets varetekt.

Retten hadde forståelse for at han følte seg uberettiget pågrepet, men mente likevel han overreagerte under pågripelsen. 34-åringen ble dermed idømt 30 timers samfunnsstraff, mens kameraten fikk 90 dager ubetinget fengsel for overfallet av medgjesten på Zachariasbryggen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.