Rev stjeler sko

Foto: Per Myrhaug

Reven er kjent for å være slu, men at den stjeler sko og støvler fra mennesker er et sjeldent syn.

29.11.06 11:18

En halvtam rev har sneket seg rundt husene på Markene i Stryn den siste uken. Den er slu på en nokså merkelig måte. Flere ganger har han tatt med seg det han finner av sko, støvler og til og med en bensinkanne.

- Jeg ser han nesten daglig omkring, og senest her i dag tidlig. Han har tatt med seg både sko og støvler fra oss, forteller gårds- og sagbruker Per Myrhaug til Nettavisen.

Beholder tjuvgodset
Det er nok litt plagsomt med reven som stjeler, for reven får ikke skamfølelse og leverer tjuvgodset tilbake. Innbyggerne i Stryn må selv ut og lete etter det de har mistet.

- Han kommer ikke tilbake med skoene han tar. Jeg måtte lete ganske lenge etter joggeskoen han stjal fra meg, sier Myrhaug.

Likevel er reven god underholdning for beboerne på Markane. Da han besøkte gården på tirsdag, holdt han et show med ei duskelue.

- Jeg tok med meg ei lue med en dusk på. Reven rulla seg ned på bakken og lekte i vei med den lange tråden på lua. Det er helt utrolig hvor tam og nærgående det er, forteller Myrhaug.

Stjal to liter bensin
Nå må familien hans passe på at de lukker alle dører i huset, for hvis ikke smyger reven seg inn og stjeler det han ser.

Aller best liker reven å stjele sko, men den har ikke noe imot en bensinkanne heller. En dag stakk han av med et par liter bensin.

- Hva han hadde tenkt å bruke bensinen til er jeg ikke så sikker på. Jeg vet ikke om han skulle bruke den til flambering eller om han var tenkt å begynne som pyroman. Han slepte den i alle fall med seg rundt 50 meter, sier Myrhaug til NRK Sogn og Fjordane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.