Revansjeoppgjør på Åråsen

Royal Leagues finalister fra i vår møtes til toppkamp på Åråsen torsdag, når formsterke Lillestrøm tar i mot nordens beste lag, FC København til revansjeoppgjør.

30.11.06 18:12

Kampen torsdag blir det fjerde oppgjøret mellom de to lagene i Royal League, for også i fjor havnet lagene i samme gruppe i tillegg til finalekampen. Oppgjøret på Åråsen i november i fjor ble målløst, mens returoppgjøret i Parken endte 1-1, scoringer av Tobias Linderoth og Oliver Ocean. Selve finalen vant som kjent FCK 1-0, Pimpong avgjorde ett minutt før full tid hjemme i Parken. Dette var klubbens andre strake finaleseier i Royal League.

Tidenes beste sesong?

Lillestrøm imponerte alle med sin 2-0-seier over Hammarby sist søndag. Laget spilte godt fotball med voldsom innsats og scoret to flotte mål. Særlig unge Magnus Myklebust imponerte og spilte trolig sin beste kamp i LSK-trøya. Det ser ikke ut til at spillerne er særlig påvirket av alt oppstyr rundt trenerskiftet i klubben.

Det er et lag mettet av suksess som besøker Åråsen tordag, for årets sesong har vært den mest suksessrike noen gang. Det startet med finaleseieren over Lillestrøm i Royal League, fortsatte med gull i SAS-ligaen noen uker senere. Så kvalifiserte laget seg for Champions League etter å ha banket Ajax på bortebane og det kuliminerte foreløpig med seieren over Manchester United hjemme i Parken. I tillegg leder laget den danske serien med seks poeng foran vinterpausen.

Forfall fra Grønkjær

Fredrik Berglund scoret sitt 50.mål i SAS-ligaen sist helg med sin scoring til 2-0 over Randers, og det etter bare 93 kamper i den danske toppserien. 43 av målene gjorde han på sine 75 kamper for Esbjerg, før overgangen til FCK i sommer. Københavnlaget vant for øvrig 2-1 over Randers, en annen storscorer Marcus Allbäck scoret lagets første mål.

FCKs stjernespiller Jesper Grønkjær kommer ikke til Åråsen. Den hjemvendte proffspilleren har slitt med skader og ble byttet ut i siste seriekamp. Ståle Solbakken varsler flere endringer på laget på grunn av voldsomt kampprogram de siste månedene med serie, Champions League og landslag for de beste spillerne, men slår fast at Royal League er en svært viktig turnering for hans lag. Solbakken mener FCKs tøffe matching i det skandinaviske klubbmesterskapet har vært grunnleggende for lagets suksess i Europa i år.

Kampen spilles på Åråsen med kampstart 1930.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.