RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reviderte kostholdsråd for gravide

Foto: Crestock
Sist oppdatert:
Helsemyndighetene legger større vekt på sunnhet.

(SIDE2): Mange gravide er naturlig nok opptatt av kostholdet i svangerskapet, man spiser tross alt for to. Likevel kan det være vanskelig å finne ut av hva som er best for en selv og den lille i magen, og dette har helsemyndighetene nå gjort noe med.

Mer fra Side2, klikk her!

Kostrådene til gravide på Matportalens nettsider er i disse dager revidert. Ifølge Folkehelseinstituttet er hovedfokus å gi informasjon til gravide om hva de bør spise for å få et sunt og variert kosthold i svangerskapet. Målet med revisjonen er at rådene skal fremstå som mer oversiktlig og tydelig, og det er ikke gjort vesentlige endringer i anbefalingene. Rådene er fortsatt i tråd med Helsedirektoratets brosjyre til gravide. Det er imidlertid lagt større vekt på tips for å få et sunt kosthold.

Kostholdsveiledningen fremstår nå som mer oversiktlig enn tidligere på Matportalens nettsider, og er delt inn i følgende kategorier:

1. Hovedråd
2. Svar på ofte stile spørsmål
3. Hverdagsmat mens du er gravid
4. Vitaminer, mineraler og kosttilskudd mens du er gravid.

Ansvarlige for kostholdsrådene er Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Mattilsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere