RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Revolusjon i trådløse nettverk

Sist oppdatert:
Nå kan du koble deg på trådløse nettverks om er plassert over 300 meter unna.

Det nyoppstartede firmaet hField har kommet med et nytt produkt som kan revousjonere trådløse nettverk for bærbare datamaskiner.

Tredobler mulig avstand
Ved hjelp av en spesiell ekstern USB-basert antenne hevder selskapet at du kan sitte mer enn tre ganger så langt unna et trådløst aksesspunkt enn det du kan ved hjelp av vanlige trådløse nettverkskort.

Vanligvis har et aksesspunkt en rekkevidde på rundt 100 meter, men ved hjelp av Wi-Fire skal man ifølge hField kunne sitterundt 330 meter unna (1000 fot), avhengig av fysiske hindringer mellom deg og aksesspunktet.

Wi-Fire er et resultat av et studentprosjekt ved Lehigh University, og utviklet seg til å bli et kommersielt tilgjengelig produkt.

Mer stabil tilkobling
Men det er likevel ikke muligheten til å stjele gratis trådløse nettverk som er det mest spennende ved dette produktet. Siden antenne fungerer som en forsterker, vil du kunne få en langt bedre tilkobling til nettverk du allerede har tilgang på, og dermed få en mer stabil linje med høyere overføringshastighet.

Selskapet viser blant annet til et eksempel der et trådløs aksesspunkt var plassert 490 fot (150 meter) unna og med en murvegg som fysisk skille.

Få skikkelig tilkobling
Med datamaskinens interne nettverk klarte man bare sporadisk å finne nettverket med en signalstyrke på -93 dB. Ved hjelp av Wi-Fire ble signalstyrken målt til -77 dB, og tilkoblingshastigheten ble 24 Mbps.

Flere eksempler kan sees her (PDF).

Den trådløse antenne er på ingen måte like estetisk elegant som å bære benytte en bærbar pc med integrert nettverk, men kan løse mange problemer som man kan støte på i forbindelse med trådløse nettverk hvis det fungerer like godt som produsenten hevder.

Prisen er 150 dollar. Med frakt, norske avgifter og lignende snakker vi fort 1.500 kroner.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere