RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Revystjerne vant skirenn

(catoclaus.com)
Sist oppdatert:
- Funksjonærene veddet om hvor fort jeg kom til å sprekke, sier Claus Sellevoll.

(iBergen.no) : Søndag stilte den 33 år gamle revyartisten fra Alversund opp i Lindåsmeisterskapen på ski, om lag 14 år siden han sist hadde noe å fare med i skisporet. De færreste hadde tro på at kjendisen fra revyene «Cato & Claus heng ikkje på greip» og «Singel og sand» skulle bli noe mer enn en klovn i den ti kilometer lange løypen.

– Alle lurte på når klovnen skulle sprekke. Jeg er kjent for å gå for hardt ut, og funksjonærene hadde veddemål om hvor langt jeg ville komme før jeg var helt tom, sier Claus Sellevoll til iBergen.no.

Ertet av speaker
Til og med speaker på arrangementer var tvilende. Ifølge avisen Nordhordland gikk han så langt som til å over høyttaleranlegget minne Sellevoll på å spare på kreftene. Men skeptikerne fikk så hatten passet. Sellevoll slo favoritten Jo Harald Færø med hele 29 sekunder, men innrømmer at seieren satt langt inne.

– Jeg hadde trent i to uker for ikke å skjemme meg helt ut, men likevel ble jeg så sliten at jeg følte meg helt ferdig. For å komme gjennom det hele, måtte jeg sette meg flere delmål underveis. Jeg liker egentlig fotball bedre. Det er mer behagelig, sier Sellevoll.

- Slo Oddvar Brå
Likevel var han ikke mer sliten underveis enn at han tok noen taktiske grep for å holde følge med Færø, som startet halvminuttet foran ham.

– Vi gikk fire runder på en 2,5-kilometers løype. Hver gang han passerte meg, tok jeg meg ekstremt sammen og prøvde å se ut som om jeg fortsatt var på hugget, selv om sannheten var en ganske annen. Jeg tenkte at hvis han så hvor sliten jeg var, ville han bli oppmuntret til å gå fortere, forteller 33-åringen, som faktisk var på kretslaget i langrenn og deltok i junior-NM på begynnelsen av 90-tallet.

– Ditt livs løp?

– Nei, det var Skarverennet i 2001. Der slo jeg selveste Oddvar Brå. Det var stort. Man glemmer jo aldri dramaet i 1982, da han brakk staven.

Tapte stafetten
– Hvor gammel var Oddvar Brå da?

– Jeg liker ikke å snakke om det, for da virker ikke prestasjonen min fullt så imponerende lenger. Han er jo like gammel som mutter’n, så han var rundt 50 på den tiden. Men det må sies at han fortsatt holder koken. Så det var litt ekstra gøy å hekte av selveste Oddvar Brå, sier Sellevoll, som ble nummer 29 av samtlige startende.

For ordens skyld bør det nevnes at Jo Harald Færø fikk sin revansj i stafetten, hvor han og broder Halfdan Emil slo Sellevoll og makker Espen Olsvik.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere