RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ri på en sau

«Cloning Clyde» på Xbox 360 er det merkeligste vi har sett på lenge.

(Spillmagasinet): «Cloning Clyde» er beviset på at du ikke trenger millioner av dollar for å lage et godt spill.

For selv om spillet er satt sammen for slikk og ingenting sammenlignet med mange av maskinens andre spill, er det en av de morsomste X360-titlene til nå.

Gærne forskere

«Cloning Clyde» handler om Clyde som lar seg lure med av noen onde forskere. De kloner han hundrevis av ganger og utsetter både originalen og kopiene for en rekke stygge tester.

Clyde skjønner at han må bort, og i «Cloning Clyde» skal du hjelpe helten, klonene og en rekke dyr som har blitt tatt til fange med å rømme.

Spillet er en kombinasjon av et 2D-plattformspill og klassikeren «Lemmings». På hvert brett har du, så fort du får sluppet dem fri, kontroll over en rekke kloner, men i motsetning til de grønnhårete lemenene må du gjøre alt selv.

Skal du for eksempel åpne en dør, må du selv styre en av Clyde’ene frem til knappen.

Kreativ oppgaveløsning

For å komme deg gjennom de mange og underholdende brettene må du, i tillegg til å bruke ninja-angrep for og ta rotta på sikkerhetsroboter, kjøre høyre hjernehalvdel hardt.

Oppgavene du støter borti er utfordrende og krever som oftest at du tenker annerledes og ikke er redd for å prøve nye ting.

Noen er riktignok helt A4 og forlanger «bare» at de ulike Clyde’ene samarbeider. For eksempel må en Clyde stå på en katapult mens en annen fyrer av.

Dyr i hovedrollen

Når oppgavene involverer bruk av dyr er derimot ting alt annet enn normalt.

Rundt omkring på brettene finner du maskiner som lar deg bytte DNA med en annen skapning, og du kan se frem til Clyde i rollen som blant annet kylling, ape og ikke minst sau.

Dyrene har alle spesielle egenskaper og de gjør oppgavene mer interessante og krevende. For eksempel må du på et brett først forvandle deg til en ape for og klatre over en elv.

Apene i «Cloning Clyde» er dessverre ikke særlig gode til å hoppe, så du må deretter ri rundt på en sau og utnytte dens enorme spenst for å komme deg videre.

Merkelig humor

Hvis du ikke begynner å le når du tenker på situasjonen jeg beskriver i avsnittet over, kommer du neppe til å like «Cloning Clyde».

Situasjonen er et av de mest normale eksemplene på spillets noe spesielle humor, det blir mye verre.

I tillegg at oppgavene blir sykere og sykere etterhvert som du kommer lenger ut i spillet, kan du blant annet både kaste og grille kyllinger, løpe rundt som en prinsesse og se Clyde sin rumpesprekk i tide og utide.

Litt gjentakende

Det eneste vi har å utsette på spillet er at utviklerne går tom for ideer og at det etterhvert begynner å gjenta seg selv.

Men med så mange morsomme og utfordrende oppgaver spiller det liten rolle, og «Cloning Clyde» er sammen med «Geometry Wars» det beste spillet på «Live Arcade».

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere