Gå til sidens hovedinnhold

Ridehallen klar til høsten

Søndre Nordstrand rideklubb må stikke spaden i jorda før 15. april. Nå håper de å ha ridehallen klar til høsten.

LOFSRUD: – Dette skal bli Oslos flotteste ridehus, sier Bjørn Zarbell stolt.
Prosjektet med ridehus på Lofsrud Gård, hvor rideklubbe holder til, har tatt tid, lang tid.


Den midlertidige hallen ble satt opp i 2001 og skulle vært tatt ned i 2011. Den står på lånt tid og klubben forsøker nå å få solgt og revet den.

Les også: Ida Johansen og hesten Citadelle vant i Polen

– Hallen er farlig for rytterne og hestene, spesielt på vinteren, da raser snøen av taket og det skremmer hestene. Her for litt siden hadde vi seks flyktende hester og fire rytter i bakken forteller Bjørn Zarbell.

De nye hallen tar høyde for denne problematikken og skal være godt isolert og tilrettelagt for konkurranser med internasjonale regler.

Har fått drahjelp

Klubben var klar til å bygge i 2006, men er blitt forsinket blant annet på grunn av usikkerhetene knyttet til utvidelsen av Klemetsrud-anlegget.

Anbudet på byggingen ligger nå ute på Doffin, med frist tidlig i mars. Det haster nemlig med å komme i gang. Byggesøknaden går nemlig ut 15. april og byggingen må være i gang før denne datoen, hvis ikke risikerer de nye søknadsrunder og 130.000 kroner ekstra i dokumentavgifter.

– Sentrale politikere i Oslo skal ha stor takk for det de har bidratt med, sier Zarbell og drar fram Ola Elvestuen (V), Bård Folke Fredriksen (H) og Aud Kvalbein (KrF)

Les også: Sikter mot OL

Lokalpolitikerne levner han mindre ære, bortsett fra John Bjønøy (V), Liv Jorunn Eriksen (SV) og noen få til som han mener har stått på for rideklubben.

– Bydelen har vært negativ og noen har gjort det de kan for å stikke kjepper i hjulene for oss.

11 millioner

I fjor fikk klubben tilslag på 6,7 millioner og har mesteparten av finansieringen i boks for byggingen. Noen søknader om spillermidler gjenstår før ridehuset til en samlet sum av 11 millioner kroner kan stå klart.

– Jeg er veldig glad for at vi kan sette i gang nå. Det har vært en lang og broket vei og mange som har stått på, nå gleder jeg meg til vi får noe nytt å samle oss om, sier Zarbell.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis