RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rieber Shipping kjøper mer i Multiwave

Sist oppdatert:
Riber Shipping har inngått en avtale om kjøpe av ytterligere 3,94 prosent av aksjene i seismikkselskapet Multiwave Geophysical Company ASA
Rieber Shipping ASA gir 1,76 millioner kroner for eierposten i kontanter. I tillegg er selger berettiget til en kompensasjon for deler av en eventuell verdistigning i Multiwave neste 12 mnd.

Rieber Shipping ASA vil etter kjøpet eie totalt 52,7 prosent av aksjene i selskapet, som i transaksjonen prises till 44,7 millioner kroner.

Multiwave er et seismikkselskap med spesialkompetanse innen havbunnseismikk (4C - 4C/4D) som er et viktig virkemiddel for å redusere oljeselskapenes leterisiko og samtidig øke utnyttelsen av eksisterende felt (haleproduksjon).

Multiwave oppnådde i første kvartal 2004 et resultat før skatt på 26,3 millioner kroner av en omsetning på 120,6 millioner kroner.

- Markedet for havbunnseismikk vokser og Rieber Shipping ASA tror på en positiv utvikling innen denne nisjen i seismikkmarkedet. Kjøp av aksjeposten i Multiwave må også sees i sammenheng med den planlagte fisjon av Rieber Shipping ASA der hensikten med delingen er å etablere et godt kapitalisert rendyrket seismisk selskap med aktivitet innen tauet seismikk og havbunnseismikk, skriver Riber i en kommentar til kjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere