RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rieber Shipping med fallende marginer

Sist oppdatert:
Fjerde kvartal ble et svakt kvartal for Rieber Shipping både på driften og bunnlinje, Valutaforhold slo tungt på bunnlinjen for rederiet
Riber Shipping har lagt frem et underskudd på 13,7 millioner kroner i fjerde kvartal, mot pluss 14 millioner i samme periode i 2003.

Underskuddet er i hovedsak knyttet til urealisert valutatap og en valutautløst nedskrivning av verdien på kabelskipet Polar King. Juster for dette ble resultat før skatt på 20,2 millioner kroner i pluss, som likevel er en halvering i forhold til fjerde kvartal 2003

Driftsinntektene økte til 259,6 millioner kroner i kvartalet, op fra 149,5 millioner i samme periode i 2003.

Driftsmarginen har imidlertid ikke fulgt med den kraftig omsetningsveksten, og driftsresultat før avskrivninger og salgsgevinster endte på 41 millioner kroner, ned fra 57,7 millioner i samme periode året før.

Driftsresultatet inkludert nedskrivning på 22 millioner endte på 27,1 millioner i minus, mot pluss 17,1 millioner i 2003.

Rieber Shipping er i ferd med å bli fisjonert i en skipsdel og en seismikkdel, og de to ney selskapene Rieber Shipping oh Exploration Resources er ventet å være i handel på Oslo Børs fra og med 9. mars i år.

Fremtidsutsikter

For "nye" Rieber Shipping sin del ser styret at offshoremarkedet har fått et markert oppsving i fjerde kvartal 2004 med økt etterspørsel etter alle typer tonnasje og det forventes et godt marked innen subsea i 2005/06.

Exploration Resources ASA har ifølge Rieber en sterk kontantstrøm fra sin aktivitet innen tauet seismikk og selskapet forventer at økt etterspørsel etter seismiske data vil slå positivt ut på selskapets inntjening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere