RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rieber vil effektivisere

Sist oppdatert:
Dagligvarekonsernet Rieber & Søn økte resultatet i fjerde kvartal, men varsler likevel videre effektivisering av produksjonen i 2004
Du kan se presentasjon av Riebers kvartalstall på Finanskalender .

Rieber fikk et resultat før skatt på 83 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 74 millioner samme kvartal ett år tidligere.

Driftsinntektene økte fra 755 til 878 millioner kroner, mens driftresultatet gikk fra 71 til 87 millioner kroner.

Av driftsinntektene utgjør Nopal-virksomheten, som ikke var med i fjor, 103 millioner kroner. Valuta har ogåså bidratt positivt. Underliggende organisk salgsvekst var 0,5 prosent.

I fjerde kvartal har markedsandelene vært stabile eller økende i alle markeder. I Vest-Europa har nylanseringer bidratt til å utvikle totalmarkedet og gitt salgsvekst. Det er fortsatt totalmarkedsnedgang i noen av konsernets produktkategorier i Sentral- og Øst-Europa, ifølge selskapet.

- Høy lønnsvekst i Norge de siste årene har bidratt til stor økning i pensjonskostnadene. I samarbeid med de ansattes organisasjoner er vilkårene for pensjon og personforsikringer endret. Dette vil redusere kostnadene med ca. 10 millioner kroner årlig med virkning fra 2004, heter det.

- For å effektivisere og redusere fremtidig kostnads- og reinvesteringsnivå, har konsernet konsentrert produksjonen til færre anlegg. To fabrikker i Norge ble lagt ned i 2003. Ytterligere fire fabrikker er besluttet nedlagt i 2004. Produksjonen vil bli flyttet og samlet ved andre anlegg, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere