Gå til sidens hovedinnhold

Rift om sykepleiere i Stavanger

Stavanger (NTB): Stavanger kommune og Stavanger universitetssjukehus (SUS) trenger sykepleiere. Sykehuset har 100 ledige stillinger, samtidig som kommunen nå lokker med høyere lønn for å få sykepleiere til å jobbe der i stedet.

- Cirka 5 prosent av sykepleierstillingene er ledige. Det betyr at vi mangler i underkant av 100 sykepleiere. Dette er flere enn før, og det er ingen tvil om at utfordringene er større enn de har vært, sier personal- og organisasjonsdirektør Maiken Jonassen ved SUS til Stavanger Aftenblad.

Samtidig varslet Stavanger kommune onsdag at den nå tilbyr sykepleiere med 16 års ansiennitet en lønnsøkning på 27.000 kroner. Spesialsykepleiere i natturnus med ti års ansiennitet får tilbud om et lønnshopp på 61.000 kroner dersom de velger å jobbe for kommunen på sykehjem eller i hjemmebaserte tjenester.

SUS mener det er jevnt over for få sykepleiere i Stavanger-regionen. Jonassen mener kommunens nye lønnstilbud ikke har gjort saken lettere for sykehuset.

- Kommunene har i flere år ligget over sykehuset lønnsmessig, og dette lønnshoppet gjør det jo ikke lettere for oss, sier hun.

SUS forsøker å tenke nytt for å tiltrekke seg sykepleiere, men lønnsøkning er ikke aktuelt. (©NTB)

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley