RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigg: GlobalSantaFe skuffer(Ny)

Sist oppdatert:
Det amerikanske riggselskapet GlobalSantaFe fikk et resultat i fjerde kvartal som ligger et stykke under det markedet ventet. Selskaper guider også ned for første kvartal
Riggselskapet fikk et resultat på 22 cent pr. aksje, mot ventet 27 cent pr. aksje.

Det er spesielt høyere enn forventede kostnader som trekker ned i fjerde kvartal, mens inntjening var flat i forhold til tredje kvartal.

Det er blant annet forsert vedlikehold av riggene, som ligger i opplag og til oppgradering, som har økte kostnadsnivået i kvartalet. Disse faktorene er ventet å prege selskapet også i første kvartal.

Av selskapets ni borerigger i kontraktsmarkedet, hadde syv perioder uten inntekter i kvartalet. Dette ble motvirket av økt inntjening fra selskapets oppjekkbare rigger.

For første kvartal vil GSF ha en av sine semirigger i Nordsjøen samt selskapets boreskip i kaldt opplag. Av de seks andre riggene som var ledige i fjerde kvartal så har, eller vil, alle gå til kontrakter som er på et lavere ratenivå enn i forrige kvartal.

Dette, sammen med kostnadsnivået, er ventet å gi signifikant svakere resultater i første kvartal sammenlignet med det foregående kvartalet.

Omsetningen i kvartalet endte på 512,9 millioner dollar. Sammenligning med samme periode i fjor gir liten mening, siden tallene kun viser Global Marine. Global Marine og SantaFe fusjonert i fjor sommer.

GlobalSantaFes konsernsjef, styreformann og president Sted Garber jr. har annonsert i dag at han vil trekke seg fra vervene med virkning fra 6. mai 2003, under selskapets generalforsamling.

Selskapets COO, Jon A. Marshall vil overta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere