RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigg: Lønnsomheten snur opp

Sist oppdatert:
Lønnsomheten i riggmarkedet snudde i desember, og den negative trenden ser ut til å ha snudd i alle markeder utenom Mexico-gulfen. I Sørøst-Asia er bedringen sterk
Det viser den månedlige SCORE-indeksen fra det amerikanske riggkonsernet GlobalSantaFe.

Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

I november var totalmarkedet flatt, mens Asia og Nordsjøen viste bedring. I løpet av desember har også markedet i Vest-Afrika vist bedring.

Største er den positive endringen i Sørøst-Asia hvor signalene den siste tiden har vært positive. Ifølge SCORE-indeksen så bedret lønnsomheten i regionen seg med hele 10,2 prosent fra november til desember. I Nordsjøen var forbedringen på 4,4 prosent. Indeksen for de to markedene ligger på henholdsvis 46 og 52,9, som er 12,5 og 5,5 prosent svakere enn i samme måned i fjor.

Markedet i Mexico-gulfen falt 2,5 prosent, og ligger nå 8,8 prosent under fjoråret. Indeksen er helt nede på 28,3.

Totalt sett steg Score-indeksen med 2,9 prosent, og det var de oppjekkbareriggene som drev markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere