RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigg: Noble preget av Mexico-gulfen

Sist oppdatert:
Det amerikanske riggselskapet Noble Corp. innfridde analytikernes forvetninger etter et fall i omsetning som følge av et svakt hjemmemarked for boreriggene
Nobles resultat falt med 24 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, og det er i hovedsak et svakt amerikansk riggmarked som er årsaken.

Resultatet endte på 43,7 millioner dollar, eller 33 cent pr. aksje, som var på linje med snittet blant analytikerne ifølge estimater innhentet fra Thomson First Call. Aksjen endte likevel ned 3 prosent i går kveld. I samme periode i fjor gikk riggselskapet med et overskudd på 57,4 millioner.

Omsetningen falt fra 253,6 millioner til 247,9 millioner dollar.

Konsernsjef James Day opplyser i resultatrapporten at de internasjonale markedene fortsatt er robust tross et fall i utnyttelsesgraden fra 98 til 87 prosent. Det er i hjemmemarkedet Noble virkelig sliter, og utnyttelsesgraden for selskapet flåte i Mexico-gelfen falt fra 92 prosent i andre kvartal i fjor til kun 71 prosent i årets periode.

Day tror ikke på noen store endringer i dette markedet i andre halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere