RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigg: Transocean ser ingen bedring(Ny)

Sist oppdatert:
Verdens største riggkonsern, Transocean, venter en negativ utvikling i første kvartal, spesielt i Nordsjøen. Selskapet guider i nedre enden av analytikernes forventninger for første kvartal
Tranocean skriver i kvartalsrapporten at de for første kvartal 2003 ser et fortsatt depressivt marked for sine andre og tredje generasjonsrigger i Nordsjøen, hvor ratene forventes å bli lavere enn i fjerde kvartal.

I fjerde kvartal hadde Transoceans Nordsjø-rigger en utnyttelsesgrad på kun 46 prosent. Det ventes ikke målbare bedring i andre kvartal heller.

For konsernets høyspesifiserte borerigger forventes det også en negativ utvikling i utnyttelsesgraden i første kvartal, blant annet på grunn av boreskipet Discoverer Seven Seas og en jackup-rigg, som begge ligger ledige.

Kosnernsjef Robert R. Long i Transocean sier i rapporten at han nå forventer et resultat på mellom 11 og 16 cent i første kvartal, som er i nedre enden av analytikernes estimater. De går fra 11 til 30 cent pr. aksje.

Utsiktene for resten av året betegnes som usikre og kun 49 prosent av konsernets riggkapasitet er booket så langt for året.

Over konsensus

Transocean fikk et resultat justert for engangsposter på 32 cent pr. aksje i fjerde kvartal. Det var ventet et resultat på 26 cent pr. aksje.

Inkludert nedskrivninger og avsetning, så endte kvartalet med et underskudd på 2.780 millioner dollar etter inntekter på 664,6 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere