RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigg: Utnyttelsen falt i januar

Sist oppdatert:
Utnyttelsen av mobile rigger i Nordsjøen falt fra desember til januar, og det forventes ikke bedring i ratene
Ifølge Platts North Sea Letter falt utnyttelsen av boreriggene i Nordsjøen fra 70,21 prosent i desember til 65,8 prosent i januar. Det melder Oil and Gas International.

Tallene omfatter både halvtnedsenbare rigger (semi'er) og oppjekkbare rigger (jacp-ups).

- Håpene om en tidlig opptur i Nordsjø-markedet har vært skuffende. Mangelen på nye kontrakter vil bekymre riggselskapene. Imidlertid indikerer utnyttelsen fremover en aktivitet på nivå med fjoråret sammenlignet med signifikant under, skriver redaktør Meg Leitch for månedsbrevet i en kommentar.

Når det gjelder utnyttelsen av jack-up'ene i Nordsjøen var den på 70,5 prosent i januar, mens semi'ene hadde en utnyttelsesgrad på grunn 51 prosent.

Ifølge Platts kan utnyttelsen i dette markedet forventes å bli på nivå med 2002, forutsatt en sesongmessig oppgang i sommer.

Når det gjelder rateutsiktene ser trenden svak ut for jack-ups, mens ratene forventes å forbli liggende på dagens lave nivå for semi-markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere