RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigginntjening fortsetter stigende kurs

Sist oppdatert:
Den positive utviklingen i inntjeningen i boreriggmarked har fortsatt etter at markedet bunnet i våres. SCORE-indeksen viser ny markert opgpang i rigginntjeningen i september
Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Den samlede SCORE-indeksen viser en økning på 4,2 prosent fra august til september, og det er Nordsjøen og Vest-Afrika som trekker mest opp.

Ifølge den månedlige indeksen så økte inntjening i Nordsjøen med hele 7,8 prosent i september, mens økning i Vest-Afrika var på 5,9 prosent. Nordsjøen er også mest opp på årsbasis med en økning på 4,1 prosent fra september 2002.

Når det gjelder riggtypene så er det de oppjekkbare riggene som trekker inntjeningen mest opp. PÅ segmentbasis viser jack-up-inntjeningen er økning på 5,5 prosent, mens de halvtnedsenbare riggene, semi'ene kan viste til en økning på 1 prosent i september. Semi-ratene er opp hele 7,5 prosent fra bunnen i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere