RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigginntjeningen falt tilbake

Sist oppdatert:
Etter flere måneder med god utvikling så falt rigglønnsomheten litt tilbake i mars. Kun Mexico-gulfen og oppjekkbare rigger viste fortsatt styrke
Det går frem av den månedlige rapporten fra det store amerikanske riggselskapet GlobalSantaFe.

Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Totalt sett falt SCORE-indeksen med 0,7 prosent fra februar til mars, og fallet omfattet nesten alle de viktigste regionene, med unntak av Mexico-Gulfen. Der steg SCORE-indeksen med 1,1 prosent til 38,4, og ligger over 32 prosent over fjorårets utbombede nivå.

Største fallet i mars opplevde markedet i Sørøst-Asia, hvor lønnsomheten falt med hele 5,4 prosent etter en pen oppgang de siste månedene. Indeksen endte på 58,4, 9,9 prosent over nivået i mars 2003.

Nordsjøen, som har vist en god trend i vinter, falt 1,7 prosent til 39,7, og rigglønnsomheten ligger nå 5,2 prosent under fjorårsnivået, og 15,1 prosent under nivået for fem år siden.
SCORE-indeksen for Vest-Afrika falt 1,9 prosent, og ligger nå kun marginalt over nivået i fjor.

Det var de halvtnedsenkbare-riggene som trakk ned i de ulike markedene, semi-indeksen endte ned 3,5 prosent til 34,6, og ligger nå 5,8 prosent over fjorårsnivået. Jackup-riggene ser ut til å holde det sterke momentumet, og indeksen steg med 4,5 prosent til 54,1, som er 17,6 prosent over mars i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere