RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigginntjeningen marginalt opp

Sist oppdatert:
Rigginntjeningen steg kun marginalt fra juni til juli verden over. Nordsjøen viste svakhetstegn og var eneste region med fall
Det går frem av den månedlige rapporten fra det store amerikanske riggselskapet GlobalSantaFe.

Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Score-indeksen lå ved utgangen av juli på 44,7, etter en oppgang på 0,1 prosent fra juni. Det var oppgang for de fleste regionene, men et større tilbakefall for riggene i Nordsjøen utjevnet oppgangen ellers.

Indeksen for Nordsjøen viste et fall i inntjeningen på hele 4,8 prosent fra juni til juli, og indeksen ligger nå på 41,3 som er kun 1prosent over samme måned i fjor.

Best utvikling hadde igjen markedet i Mexico-gulfen, som steg med 3,2 prosent fra juni til juli. Det er markedet er nå opp 25 prosent i forhold til i fjor, mens det vestafrikanske markedet og Asia er opp drøye 11 prosent siden juli 2003.

Største bedring innen riggtyper var det for halvtnedsenbare rigger, semi'er, som økte inntjeningen med over 7 prosent, mens inntjeningen for oppjekkbare rigger falt med 3,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere