RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riggkjempe guider ned etter gode tall(Ny)

Sist oppdatert:
Verdens største riggselskap, amerikanske Transocean, leverte tall godt over konsensus blant analytikerne for første kvartal, men guider ned for andre kvartal på grunn av svake rate
Økt boreaktivitet var hovedårsaken til at riggselskapet igjen er på riktig vei resultatmessig, men det er ikke ventet å vare.

Ifølge resultatrapporten for første kvartal, venter Transocean en svekkelse av bunnlinjen i andre kvartal på grunn av svake dagrater for noe kategorier borerigger i Asia og Nrodsjøen. I tillegg er dyvannsmarkedet i Mexicogulfen preget av overskudd på rigger ifølge Transocean.

Transocean fikk et resultat på 47,2 millioner dollar i kvartalet, eller 15 cent pr. aksje. I samme periode i fjor endte underskuddet på 1,29 milliarder, men justert for engangseffekter ble det et overskudd på 77 millioner.

Det var, ifølge estimater innhentet av Thomson First Call, ventet et resultat på 12 cent pr. aksje i årets første kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere