RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riggkjempe innfrir

Sist oppdatert:
Det amerikanske riggselskapet Transocean innfrir analytikerne forventninger, men faller i førhandelen på Wall Street.
Transocean skriver i meldingen at de merker seg at etterspørselen i offshore- og boremarkedet holder seg sterk i de fleste regionene rundt om i verden. Dette medfører en høy utnyttelsesgrad på riggene og bidrar til at dagratene i alle klassene stiger.

Transocean hadde i første kvartal en omsetning på 817,3 millioner dollar mot 630,5 millioner dollar i samme kvartal året før. Ifølge en sammenstilling fra Thomson First Call hadde analytikerne på Wall Street ventet at selskapet skulle levere en omsetning på 829,4 millioner kroner.

Nettoresultatet ble i første kvartal på 205,7 millioner dollar mot 91,8 millioner kroner i samme periode året før.

Resultat fra videreført virksomhet eksklusive salgsmessig gevinst på 42,9 millioner dollar ble da på 162,8 millioner dollar og 49 cents pr. aksje.

Resultat pr. aksje ble i første kvartal på 61 cents, mens analytikerne hadde ventet at de skulle levere et resultat pr. aksje på 48 cents. I flørste kvartal 2005 leverte Transocean et resultat pr. aksje på 28 cents.

Positive til resten av året

Transocean skriver i meldingen at de merker seg at etterspørselen i offshore- og boremarkedet holder seg sterk i de fleste regionene rundt om i verden. Dette medfører en høy utnyttelsesgrad på riggene og bidrar til at dagratene i alle klassene stiger.

Selskapet venter at inntektene skal vokse videre i de gjenværende kvartalene i 2006 og Transocean har stor tiltro til andre halvdel i 2006. Det er forventningene til høyere flåteutnyttelse og sterkere dagrater som gjør at Transocean er optimistiske til månedene som kommer.

I andre kvartal antar Transocean at inntektene øker mer enn normalt høyere kostnader. Selskapet venter at kostnadene vil nå toppen i andre kvartal på at flere enheter i flåten skal igjennom et omfattende vedlikeholdsprogram.

Kursen faller

Selv om riggkjempen klarer å levere et resultat på linje med forventningene skuffer de med lavere omsetning enn hva analytikerne på Wall Street hadde ventet.

Transocean-aksjen faller rundt 1,53 prosent i førhandelen på Wall Street.

I går ble Transocean sendt ned rundt 2 prosent på et generelt svakt riggaksjer. Oljeprisen korrigerte ned rundt 3 prosent etter at de amerikanske oljelagrene vokste mer enn ventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere