RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riggkonsern rett over konsensus

Sist oppdatert:
Det amerikanske riggselskapet Pride International har lagt frem et resultat for andre kvartal som er rettt over konsensus. Bedring i Mexico-gulfen trekker opp
Pride kan vise til et resultat på 7,8 millioner dollar før ekstraordinære tap på bygging av borerigger. Det ga et resultat pr. aksje på 6 cent, 1 cent over konsensus ifølge First Call. I fjor logget selskapet et tap på 14 cent pr. aksje .

Driftsinntektene endte på 446,4 millioner dollar i andre kvartal, også det bedre enn konsensus som lå på 425 millioner dollar. I fjor hadde Pride driftsinntekter på 408,6 millioner dollar i kvartalet.

Det er spesielt en bedring og økt aktivitet i Mexico-gulfen som trekker opp fra Pride. Pride har en flåte av i hovedsak oppjekkbare rigger og plattformborerigger i området. I tillegg går deres halvtnedsenkbare borerigg Pride South Atlantic på en god kontrakt i Brasil.

Sistnevnte rigg er i Norge kjent for boring på Northern Oils lisens i Brasil.

I tillegg til bedre aktivitet og kapasitetsutnyttelse, melder selskapet også om kostnadsreduksjoner og økt effektivitet på riggene som bidragsytere til bedringen.

For dere virksomhet på den østlige halvkule var det ingen endringer i inntjening i forhold til i fjor.

Selskapet sliter imidlertid med byggingen av fire plattformrigger for dypt vann. Disse bygges på vegne av kunder, og har gitt store kostnadsoverskridelser. I andre kvartal er det logget overskridelser på 10,5 millioner dollar, som kommer i tillegg til 21,1 millioner i første kvartal og over 98 millioner i 2003. Tre av riggene er nå levert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere