RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigglønnsomheten snur opp igjen

Sist oppdatert:
Lønnsomheten i det globale riggmarkedet snudde opp igjen i spetember etter en svekkelse blant annet i Nordsjøen i august. SCORE-indeksen til GlobalSantaFe endte opp 4,2 prosent
Det går frem av den månedlige rapporten fra det store amerikanske riggselskapet GlobalSantaFe.

Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Det var Nordsjøen som falt mest i august, mens det er riggmarkedet i Nordsjøen som viser sterkest oppgang i rigginntjeningen i september. Lønnsomheten i Nordsjømarkedet steg med hele 9,7 prosent i september til 42,9, og ligger 6,4 prosent under nivået fra i fjor høst.

Utenom Sørøst-Asia var det oppgang i de viktigste regionene i september, Mexcio-gulfen steg 5,7 prosent, mens SCORE-indeksen for Vest-Afrika steg 3,2 prosent. I Mexico-gulfen ligger lønnsomheten nå over 30 prosent høyere enn i september i fjor.

Det var semi-riggen som trakk SCORE.indeksen mest opp i september, dette er den dominerende riggtypen i Nordsjøen, og indeksen steg 9 prosent fra august til september. For de oppjekkbare riggene var oppgangen på 1,4 prosent.

Den samlede globale Score-indeksen steg 4,2 prosent i september til 45,7 og ligger dermed 9,9 prosent over nivået i september 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere