RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riggratene fortsetter oppturen

Sist oppdatert:
Den positive utviklingen i riggmarkedet ser ikke ut til å stoppe, og lønnsomheten for riggeierne i Nordsjøen og Vest-Afrika var i front i april. Nordsjømarkedet er opp 260 prosent i forhold for fem år siden
Det viser den månedlig beregning av rigglønnsomheten fra det store amerikanske riggselskapet GlobalSantaFe.

Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Den samlede oppgangen i SCORE-indeksen på verdensbasis var 5,5 prosent i april til 67,3 , og dermed steg lønnsomheten enda kraftigere enn i ars da oppgangen var på 4,9 prosent.

Nordsjømarkedet fortsetter å være i front av oppgangen som i hovedsak knyttet seg til semi-markedet. SCORE-indeksen for Nordsjøen steg hele 9 prosent i april og endte på 72,4, som er 79,7 prosent over nivået i samme måned i fjor, og voldsomme 262 prosent over nivået i april 2000.

Kraftig oppgang også i Vest-Afrika, regionsindeksen steg 10 prosent til 60 og ligger dermed 35,9 prosent høyere enn i samme måned i fjor.

SCORE-indeksen for halvnedsenkbare rigger, semi'er steg hele 11,9 prosent i april til 73,1, opp 126 prosent fra april 2004.

Mexico-gulfen, et marked preget av oppjekkbare rigger, steg kun 0,8 prosent i april til 66,3. Samme utvikling hadde jackup-indeksen som ligger 63,2, 21,6 prosent over nivået i april i fjor.

Sørøst-Asia endte opp 4,4 prosent til 60,1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere