RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rihanna vil ta Kony

Sist oppdatert:
Vil være med på ny video.

Bare i løpet av det siste døgnet har mer enn 30 millioner mennesker har sett filmen «Kony 2012» om krigsforbryteren Joseph Kony. Ordet har utvilsomt spredd seg, og nå har Rihanna kastet seg på bølgen.

Ifølge TMZ har den amerikanske superstjernen tatt kontakt med organisasjonen bak filmen, Ivisible Children Organization, og gitt uttrykk for at hun vil bidra.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Hun skal ha blitt så rørt da hun så videoen, at hun ringte organisasjonen med en gang og avtalte et møte. Rhianna vil hjelpe til med å lage en ny video for å holde momentumet vedlike, skal vi tro ryktene.

Twitret om Kony

På Rihannas twitterkonto har hun postet videoen og på onsdag tvitret hun

«VÆR SÅ SNILL gå inn på invisiblechildren.com. Selv om du bare har 10 minutter. Stol på meg, dere TRENGER å vite om dette. #1LOVE»

Ifølge TMZ er begge parter ivrige med å komme i gang med den nye filmen.

Planen med videoen å spre budskapet på sosiale medier, få politikere og maktmennesker på banen, og omsider få til en pågripelse Kony.

I videoen oppfordres også kjendiser til å bidra med å øke bevisstheten rundt Konys forbrytelser.

Reaksjoner fra Uganda

Kony og hans tropper forlot Uganda for seks år siden og lever nå i jungelen i nabolandene. Dette har fått personer i Uganda til å reagere sterkt på fokuset på deres land i videoen som nå spres.

- Hva den videoen sier er helt feil, og det kan gi oss mer problemer enn det hjelper oss sier Dr. Beatrice Mporo til The Telegrap. Hun er direktør i Kairos, en helseorganisasjon i en av byene som tidligere var operasjonssenter for Kony.

En talsmann for Ugandas regjering, Fred Opolot, sier følgende:

- Det er fullstendig feil å hevde at denne krigen fortsatt er på gang i Uganda. Jeg mistenker at man bruker denne oppmerksomheten for å finansielle ressurser for egen agenda.

Nettavisen var den første avisen som skrev om videoen som har gått som en farsott på Youtube og sosiale medier. Dagen etter at Nettavisen først omtalte saken hadde filmen over 32 millioner visninger og nesten 900.000 hadde «likt» videoen. Mandag morgen er Youtube-filmen sett av utrolige 51 milllioner mennesker.

I tillegg har den blitt delt ekstremt mye på Facebook, og hashtagen #StopKony og lignende har gått sin seiersgang på Twitter. Over 43.000 nordmenn har blitt med i gruppen KONY 2012 NORWAY på Facebook.

Les også: Aldri sett noe lignende

Les også: - Kony er verdens verste massemorder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere