Riise skaffet 500.000

Foto: AFP/Scanpix

Men John Arne Riise har ikke tenkt til å gi seg med dette.

29.01.10 19:17

Norges for tiden mest suksessrike fotballspiller, og mannen som Nettavisen nylig kåret til tiårets beste norske spiller, ble svært beveget da han så nyheten om det katastrofale jordskjelvet i Haiti 12. januar. John Arne Riise sa raskt ja til å donere en drakt til en Redd Barna-auksjon.

Samtidig hadde han et ønske om å bidra enda mer.

Stjernerikt bidrag
- Han bestemte seg for at han overhodet ikke hadde gjort nok. Derfor bestemte han seg for å engasjere sine idrettsvenner i toppmiljøet, og kontaktet dem for å få dem med på auksjonen, sier prosjektleder Anne Brude i Redd Barna til Nettavisen.

Slik startet en storstilt auksjon på QXL.

Torsdag kveld ble de fleste auksjonene avsluttet. Den signerte drakten til Steven Gerrard ga over 200.000 kroner, mens en Ferrari-genser signert av Michael Schumacher bidro med over 35.000 kroner. Et snøbrett signert av Terje Håkonsen og et foredrag med Kjetil André Aamodt var andre svært populære auksjonsobjekter.

- Det er veldig gøy at totalsummen på Redd Barna-auksjonen ble så høy som rundt 475.000 kroner. Vi har fortsatt noen artikler liggende ute, slik at vi kan komme opp i 500.000, sier John Arne Riise til Nettavisen.

Vurderer flere hjelpeaksjoner
Både Riise og Redd Barna er svært fornøyd med at så mange norske idrettsutøvere har vært ivrige etter å bidra til de trengende i Haiti.

- Vi synes det er utrolig inspirerende at så mange toppidrettsutøvere engasjerer seg. Det er helt unikt, sier Brude.

Riise forteller til Nettavisen at det i framtiden kan bli mer.

- Noen utøvere har også sendt SMS om at vi må gjøre lignende auksjoner i framtiden, og det er gøy å se engasjementet fra norske og utenlandske idrettsutøvere, sier Riise.

Nå jobber han for å få tak i enda en signert Gerrard-drakt, ettersom dette viste seg å være det mest innbringende objektet.

Utsatt for overgrep
- Hvordan vil Redd Barna bruke pengene?

- Pengene går til umiddelbar nødhjelp til naturkatastrofen i Haiti, som mat, medisiner og husly til barna. Etter naturkatastrofer som dette, er barn som er alene utrolig utsatt for overgrep. Og Redd Barna har fått i oppdrag fra den internasjonale enheten om å innføre et system slik at barn blir tatt vare på. Du kan tenke deg en seksåring som går alene i gatene i Port-au-Prince. Det er ikke trygt, sier Anne Brude.

Videre vil Redd Barna fokusere på å skape en trygg og stabil omgivelse for de etterlatte barna, og tiltrettelegge for etableringen av nye skoler og lekeplasser.

- Det er også viktig at Haiti ikke blir glemt nå i de neste ukene og månedene. De kommer til å trenge masse hjelp i lang tid fremover og vi må alle fortsette å hjelpe til så godt vi kan, sier John Arne Riise til Nettavisen.

- Har en unik mulighet
Roma-proffen, som den siste tiden har storspilt for den italienske hovedstadsklubben, mener at idrettsutøvere bør gi tilbake til samfunnet.

- Sammen med over 80 andre norske utøvere er jeg også ambassadør for Right To Play, og innimellom vår hektiske idrettshverdag er det viktig at vi involverer oss i slike gode prosjekter. Francesco Totti i Roma er Unicef-ambassadør og vi har snakket en del sammen om dette. Vi har en unik mulighet til å bidra og den jobben bør vi ta, konstaterer Riise.

PS! Auksjonen er ikke helt over - fortsatt er det mulig å by på enkelte gjenstander på QXL.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.