*Nettavisen* Nyheter.

Riise vant duellen mot Zlatan

Foto: Alessandro Garofalo (Reuters)

Milans ble senket av sin egen spiller på hjemmebane.

18.12.10 23:02

MILAN - ROMA 0-1:

Det var ikke bare Milan mot Roma, topplaget mot utfordrerne, da de to lagene barket sammen på San Siro lørdag kveld.

Det var også Sverige mot Norge, med Zlatan Ibrahimovic på plass for vertene - og med John Arne Riise tilbake fra skadeopphold og i sin vante posisjon på venstrebacken for Roma.

Og om det var en forsmak på søndagens EM-finale i håndball vites ikke, men det var i hvert fall Riise som kunne juble mest i den skandinaviske duellen - da hovedstadslaget påførte serielederne deres andre hjemmetap for sesongen.

Scoret mot sine egne
Starten av kampen tydet imidlertid ikke på at det skulle ende med borteseier.

Milan var det laget som ville mest, og det var sjeldent at gjestene fra Roma var på besøk innenfor Milans 16-meter.

En halvtime ut i kampen ble Riise rundlurt av Kevin-Prince Boateng på kanten av 16-meteren, men pasningen fra den tidligere Premier League-spilleren ble klarert av Roma-forsvaret - foran nesa på Zlatan Ibrahimovic.

Like etterpå fikk svensken en gylden mulighet til å føre vertene i ledelsen, men Zlatan var ikke helt seg selv denne kvelden. Alene med keeper prøvde Ibrahimovic seg på en chip, men forsøket var langt fra godt nok, og ballen gikk rett i kroppen til sisteskansen som også kastet seg over returen.

68 minutter var spilt da Ignazio Abate forsøkte å klarere et innlegg. Forsvarsspilleren smalt imidlertid ballen rett i Marco Borriello, og Christian Abbiati i Milan-målet var fullstendig utspilt.

Det var et skudd for baugen for Milan, som sendte nettopp Borriello på lån til i august. Da spilleren ble byttet ut noen minutter før slutt mottok han da også en øredøvende pipekonsert fra hjemmefansen, ikke minst fordi Borriello takket de tilreisende Roma-supporterne klart og tydelig for støtten.

Må stå over neste
Få minutter etter scoringen fikk Zlatan en ny mulighet da han lurte John Arne Riises offsidefelle, men svensken brant kula over mål.

Etter hvert som klokka nærmet seg 90 minutter ble Milan-spillerne mer og mer frustrerte, og det hjalp ikke at Zlatan Ibrahimovic gang på gang ble avblåst for offside.

Som på overtid av kampen, da svensken mottok ballen alene innenfor 16-meteren, men dommeren blåste nok en gang i fløyta for offside. Zlatan stoppet opp før han dunket kula i nettet, og ble belønnet med gult kort.

Det var Ibrahimovics lite fornøyd med, ettersom det var svenskens fjerde gule for sesongen. Dermed må han stå over Milans neste match mot Cagliari etter nyttår.

Før det kan spillerne ta juleferie, og John Arne Riise kan definitivt feire en gledelig jul - vel vitende om at seieren over topplaget sender Roma opp på femteplass på tabellen. Det skiller bare ett poeng opp til byrivalene Lazio på andreplass, mens avstanden opp til Milan er kortet ned til sju poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.