RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riises rådgivere i trøbbel

Sist oppdatert:
De styrer økonomien for superstjerner. Men holder ikke orden i eget hus.
Av Mads Kvernen Kleppe

John Arne Riises tilknyttede rådgivningsfirma, Sportsavings AS, sliter med å tjene penger.

Det Tønsberg-baserte selskapet dro inn vel 2,2 millioner i fjor, men hadde langt større utgifter. Underskuddet kom på vel 1,8 millioner.

Også i 2004 og 2005 gikk Sportsavings AS, som nå fokuserer på sponsorvirksomhet og events knyttet til utøverne, i minus. I 2005 ble det rundt en halv million i underskudd, mens tapet året før endte på rundt 50.000 kroner

Byttet daglig leder
- Kjempedårlige tall. Men vi har god tro på det vi gjør. Kostnadene var altfor store i starten, og vi har nå kuttet og ligger an til et overskudd i 2007, sier styreleder og daglig leder Bjørnar Ås.

Da styrets årsberetning ble signert 30. juni i år, var hovedaksjonær Anders Kvaal daglig leder. Nå er Kvaal erstattet med styreleder Ås.

- Vi har gjort noen forandringer, og har brukt tid på å utvikle selskapet. Det ser du av tallene også, kommenterer Bjørnar Ås til NA24.

- Ikke ålreit
Revisjonsberetningen er slett ikke hyggelig lesing. Revisor påpeker brudd på aksjeloven og skattebetalingsloven, og skaper tvil om verdien på en fordring som er regnskapsført til 1,5 millioner.

- Det er ikke ålreit å få anmerkninger fra revisor, og vi skulle gjerne hatt dette ugjort. Nå har vi tatt en grundig gjennomgang, og 2007-regnskapet vil overhodet ikke se slik ut.

Ås forklarer revisors bemerkninger med at feriepenger fra ett år tilbake ikke har blitt overført skattetrekkskontoen, og at selskapet har lånt ut penger med negativ aksjekapital.

- Lånet henger sammen med utviklingskostnader i selskapet. To tredjedeler av fordringen på 1,5 millioner er nå tilbakebetalt, og resten skal betales tilbake i løpet av det neste halvåret. Skattetrekksmidlene er også ordnet opp i nå.

Sportsavings AS hadde per 31. desember 2006 en negativ egenkapital på nesten 1,4 millioner og 3,7 millioner i gjeld.

Legger opp til overskudd - Rammer det ikke troverdigheten til Sportsavings AS når dere skal gi økonomiske og juridiske råd, men samtidig sliter med å holde orden på eget regnskap?

- Vi som alle andre gjør noen feil. Det er vi åpne om, og vår troverdighet overfor kundene, utøverne er god, sier Bjørnar Ås.

Han presiserer at utøvernes penger går til klientkonto, og at det ikke er noen sammenblanding av midler.

- Utøverne får det de skal.

Sportsavings daglige leder og styreleder anslår 2007-omsetningen til å bli vel fem millioner. Ås vil ikke tippe hvor overskuddet ender, men sier selskapet legger opp til å få en positiv egenkapital igjen ved årsskiftet.

Fakta:
Sportsavings får revisor-slakt


Revisor Svein Brataas i Revisorgruppen fastslår at:

+ «Fullstendig årsregnskap og årsberetning» ikke ble avgitt innen lovens frist for avholdelse av generalforsamling (innen 1. juli). Brønnøysundregistrene mottok for øvrig regnskapet 11. oktober, mens absolutt siste frist for (elektronisk) innsendelse er 1. september.

+ «selskapet har ytet lån i strid med aksjelovens § 8-7.»

+ «Vi vil videre presisere at selskapet ikke har behandlet skattetrekksmidler i samsvar med bestemmelsene i skattebetalingslovens § 11.»

+ «Selskapet har en fordring på nærstående selskap på 1,5 mill. Etter vår mening er den virkelige verdien av denne fordringen vesentlig lavere enn den registrerte verdien i det fremlagte årsregnskap.Etter vår mening burde det vært foretatt en nedskrivning med minimum 1 mill kr. Etter vår mening er det således vesentlig usikkerhet om fortsatt drift.»

+ «Årsregnskapet og årsberetningen inneholder dermed etter vår mening ikke tilstrekkelige opplysninger om at det ved et eventuelt opphør foreligger risiko for vesentlige tap ved realisasjon av selskapets eiendeler.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere