RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rike har svakere tro

Foto: Nejad, Arash A. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Lønn og utdanning spiller inn på troen om at Jesus sto opp fra de døde.

Sjansen for at du ikke tror på påskebudskapet om at Jesus sto opp fra de døde øker desto høyere lønn og bedre utdanning du har. Det viser en undersøkelse som Norstat har utført for Vårt Land.

36 prosent av dem som tjener under 300.000 kroner i året tror ikke på oppstandelsen. Men etter hvert som lønnsnivået øker, endres dette synspunktet. Blant dem som tjener over 900.000 kroner, svarer 54 prosent at de ikke tror på oppstandelsen, viser Norstats undersøkelse for Vårt Land.

Trenden finnes også når det gjelder utdanningsnivå. 34 prosent av dem med grunnskoleutdanning tror på oppstandelsen. 37 prosent av dem gjør det ikke.

Andelen som tror faller til 30 prosent når de har mer enn fire års høyskoleutdanning, og andelen som ikke tror øker til 53 prosent.

Totalt svarte tre av ti i undersøkelsen at de tror på oppstandelsen. Fire av ti tror ikke på oppstandelsen, og tre av ti har ingen oppfatning i saken.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere