Gå til sidens hovedinnhold

Rike mennesker vs rike sosialister

Leserbrev fra Bergtor Roald Opsett

Er det noen forskjell?

Ja, dessverre så er det det. De rike, som venstresiden av norsk politikk kaller dem, har opparbeida sin økonomiske status igjennom arbeid, forvaltning og verdiskapning i samfunnet. Det er disse verdiene venstresiden vil ha tak i. Ikke fordi pengene deres er mer verdt enn andres penger (Ap og SV politikere), men fordi det er misunnelsens ondskap som hersker.

Gro Harlem Bruntland bodde skattefritt i Frankrike og tok "gratis" helsebehandling på Ullevål Sykehus. Hun betalte riktig nok regningen selv, etter det ble et stort medieoppslag rundt det. Det var flaut for en sosialist å stå fram som snylter på det norske velferdssamfunnet, som AP påberoper seg å ha skapt.

Videre finnes det rike mennesker som av politiske grunner har fått "lønnsvekst" som ikke er pålagt beskatning i Norge. Er det ikke rimelig, at disse personene betaler sine 28% i inntektsbeskatning slik som vi alle andre ikke formuende må gjøre, for å holde velferdsstaten i gang? Eller er det bare offentlig kjente og profilerte finansakrobater som skal kreves for bidrag til statskassen?

Hva med de arbeidsplassene disse akrobatene har skapt? I likhet med alle arbeidsgivere, som har en eller flere ansatt, trekkes det skatt fra arbeidstakernes lønning, som blir overført til kommunekassen. De betaler arbeidsgiveravgift til statskassen. Det betales inn MVA fra all produksjonsvekst i bedriften.

Til alle som er så inderlig misunnelig på de som har opparbeidet seg kapital igjennom kjøp og salg av varer og tjenester, vær bevisst dette før dere kritiserer de som skaper arbeidsplassene du er avhengig av, for å holde virksomheten din i gang.

Kommentarer til denne saken