«Rikingen» ranet og truet med jernrør

TRUET: Tre menn står tiltalt for å ha slått og truet Lars Ole «Rikingen» Johansen.

TRUET: Tre menn står tiltalt for å ha slått og truet Lars Ole «Rikingen» Johansen. Foto: Rune Bernhus / Romerikes Blad

15.03.13 17:28

Så sent som i november ble en av ransmennene dømt for tre svært grove hjemmeran.

Fredag møtte han på tiltalebenken i Nedre Romerike tingrett i en ny rettssak. Denne gangen tiltalt for å ha ranet den såkalte «rikingen» – Lars Ole Johansen kjent fra VGTV.

Les hele saken på rb.no her

Johansen profilerte seg på nett-tv-serien «Rikingen» med glamourmodeller, toppløse biler og luksusleiligheter etter å ha tjent seg søkkrik på Oslo Liftutleie.

Da han satt på kontoret sitt 16. august 2011, ble han oppsøkt av de tre mennene som nå er tiltalt. De tre sparket opp døren og kom inn i rommet. Deretter ble tre medarbeidere beordret ut av rommet, mens to av ranerne ble igjen sammen med Johansen.

Ifølge tiltalen fra Oslo statsadvokatembeter, så skal han deretter ha blitt slått med knyttet neve og truet med et jernrør. Slik klarte ranerne å få overført 40.000 kroner.

Like etter ble mannen sporet opp av politiet på Romerike, pågrepet og siktet i saken. I dag måtte han altså møte i retten.

– Ga ham en sjanse

Johansen sier til rb.no at en av de tre tiltalte mennene har jobbet for ham – samme mann som også i november ble ransdømt.

– Han ringte og spurte om jobb. Ha sa da at han var kriminell, men at han nå ville tilbake til et normalt liv. Jeg bestemte meg derfor for å gi ham en sjanse, sier Johansen.

Han avviser at han angrer på det, selv om han ble utsatt for det grove ranet.

– Jeg angrer aldri på ting jeg har gjort, kun det jeg ikke har gjort. Man kan ikke gå rundt å angre, sier han.

Men helt behagelig synes han ikke opplevelsen var, og Johansen var tydelig preget da han vitnet i retten.

– Når en står med jernrør i hånda, den andre slår og det ikke finnes noen exit, da føles det truende. Jeg takler dette bra, men jeg synes synd på de ansatte. De ble holdt som gisler og hun ene sliter nå voldsomt med dette, sier han.

Ranerne gjorde ikke noe forsøk på å skjule ansiktet. I og med at tiltalte tidligere har jobbet hos Johansen, og siden pengene ble overført til en lett sporlig konto, så var det en smal sak for politiet å spore opp de tre.

– Det sier litt om hjernekapasiteten. Han trodde nok at trusselen var nok til at jeg ikke skulle anmelde ham. Jeg synes alt dette er «taperslig». At man synker så dypt, sier Johansen til RB.

Nektet straffskyld

De tre tiltalte nektet straffskyld etter tiltalen. De mener kravet var berettiget i og med at Johansen skyldte den multiransdømte aurskogingen penger.

Han har i stedet stått fram med fullt navn i bladet Mann og fortalt sin historie. Årsaken til dette skal at han ikke fikk lønn for tre ukers arbeid som aurskogingen utførte for Oslo Liftutleie.

– Da jeg spurte etter lønna de hadde lovet meg, fikk jeg vite at jeg var «en halvkriminell tulling» og derfor ikke ville få noen lønn, hevdet hovedtiltalte.

Han avviste også overfør Mann at han brukte knyttet neve, men erkjenner at han traff offeret med langefingeren eller pekefingeren på leppa.

Selv mener han pengene det er snakk om er den lønnen han hadde utestående. Johansen sa i retten at han rent faktisk skyldte aurskogingen penger, men avviste at kravet var i nærheten av de 40.000 kronene som etter hvert ble overført.

– Han skulle ha utbetalt rundt 6.000 kroner etter skatt, forklarte han i retten, selv om han under krysseksaminasjonen fra aurskogingens forsvarer også erkjente at tiltalte hadde hatt et livvaktoppdrag for ham som det muligens ikke er betalt for.

Tre brutale hjemmeran

Mannen som regnes som hovedmann i saken er en 25 år gammel mann fra Aurskog-Høland.

Så sent som i november ble han sammen med flere andre personer dømt i forbindelse med tre svært brutale hjemmeran på Romerike.

Les flere saker på rb.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.