Gå til sidens hovedinnhold

Riksaasen Dahl vil gi seg som Tunsberg-biskop

Tønsberg (NTB): Tunsberg-biskop Laila Riksaasen Dahl vil søke avskjed fra jobben. Hun har sittet i tolv år og slutter 1. juli 2014.

Dahl fyller 67 år i mars neste år og informerte de andre biskopene om avgjørelsen under et møte i Oslo i forrige uke, skriver Vårt Land.

- Jeg føler at jeg snart har fullført løpet. Jeg vil gi meg før jeg er for sliten. Og så synes jeg mannen min og jeg har bodd lenge nok fra hverandre, i elleve år, sier Tunsberg-bispen.

Dahl ble i 2002 utnevnt til biskop i Tunsberg etter Sigurd Oseberg. Hun kom fra stillingen som sogneprest i hjembygda Nittedal, en stilling hun hadde fra hun ble ordinert til prest i 1995. Dahl var den andre kvinnen som ble biskop i Den norske kirke.

I løpet av årene som biskop er det spørsmålet om synet på homofilt samliv hun husker best og som det vanskeligste, skriver Vårt Land. Dahl skiftet standpunkt og gikk inn for at personer i homofilt samliv skulle få ha vigslede stillinger i kirken - etter at lærenemnda i 2006 uttalte seg om spørsmålet.

- Jeg vet at jeg da skuffet veldig mange mennesker. Det kan jeg godt forstå. Men dette var så visst ikke lettvint. Så kritikk for å ha vært en opportunist som skiftet standpunkt fordi vinden blåste den veien, tåler jeg ikke, sier Laila Riksaasen Dahl til avisa. (©NTB)

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021