*Nettavisen* Nyheter.

Riksadvokaten åpner for å påstå straff for Breivik

Oslo (NTB): Riksadvokat Tor-Aksel Busch åpner for at påtalemyndigheten kan komme til å påstå straff for Anders Behring Breivik under rettssaken. - Tiltalen vil bli skrevet med forbehold, sier riksadvokaten.

09.02.12 21:43

Samtidig forsikret han at enten det blir straff eller tvungent psykisk helsevern som blir utfallet av rettssaken, vil ikke Breivik slippe ut på mange, mange år.

Til nå har Busch vært klar på at påtalemyndigheten kommer til å legge ned påstand om tvungen psykisk behandling i lys av den rettspsykiatriske rapporten skrevet av Synne Sørheim og Torgeir Husby.

Det bekreftet han også under et debattmøte i regi av Oslo redaktørforening torsdag, men åpnet samtidig for at påtalemyndigheten kan endre oppfatning underveis i den ti uker lange rettssaken mot Anders Behring Breivik som starter 16. april, på bakgrunn av blant annet den nye sakkyndige utredningen som ennå ikke er påbegynt.

- Hvis vi i løpet av rettsforhandlingene blir overbevist om noe annet, vil vi med glede påstå straff, sa Busch.

Tidligere er Busch blitt tolket dit hen at uansett hva de nye sakkyndige skulle komme fram til, så er det sådd såpass tvil om Breiviks tilregnelighet at han må frifinnes for straffekrav. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.