*Nettavisen* Nyheter.

Riksadvokaten henlegger sak mot politimester

Oslo (NTB): Riksadvokaten har opprettholdt Spesialenheten for politisakers henleggelse av en anmeldelse av politimester Ingrid Wirum.

Wirum, som er sjef for Politiets utlendingsenhet (PU), var anmeldt for grov uforstand i tjenesten etter at hun grep inn og stoppet en uttransportering av en ulovlig innvandrer fra Aserbajdsjan. Hun kjente personlig innvandrerens huseier og støttespiller, og ble oppringt av denne da politiet kom for å hente aserbajdsjaneren.

Spesialenheten for politisaker henla saken, og nå har Riksadvokaten opprettholdt denne avgjørelsen etter at den ble anket av de tillitsvalgte og hovedverneombudet i PU, skriver VG.

- Det er etter Riksadvokatens vurdering grunnlag for å kritisere Wirum på enkelte mindre punkter for hennes befatning med den aktuelle saken. Det er ikke funnet holdepunkter for anførsler om «kameraderi», verken med hensyn til Wirums beslutning om løslatelse og utsettelse av uttransporteringen eller Spesialenhetens henleggelse av anmeldelsen, opplyser konstituert statsadvokat Anders Blix Gundersen.

Wirum sier i en kommentar at hun er glad for henleggelsen og for at Riksadvokaten har slått fast at hun hadde handleplikt og ikke kunne kritiseres for å gripe inn i saken.

Hovedverneombud i PU, Einar Sagli, mener på sin side at avgjørelsen svekker tilliten til Riksadvokatembetet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.