*Nettavisen* Nyheter.

Riksadvokaten ønsker nye opplysninger velkommen

Oslo (NTB): Riksadvokaten er glad for eventuelle nye opplysninger om brannen på Scandinavian Star, men vil foreløpig ikke kommentere ekspertgruppens rapport.

06.04.13 20:05

Gruppen som sår betydelig tvil om hvorvidt etterforskningen av brannen på Scandinavian Star i 1990 avdekket hva som egentlig skjedde. Rapporten, som ble lagt fram i Bergen lørdag, inneholdt en rekke nye opplysninger. Blant annet sa granskere fra SINTEF som var inne for å undersøke båten, at de hadde fått et for snaut mandat for å gi et dekkende bilde av de minst fire brannene om bord.

- Det er bestemt at Riksadvokaten ikke vil uttale seg om saken, men hvis det er noen som har nye opplysninger i saken, så er de velkomne til å ta kontakt, sier konstituert statsadvokat Anders Blix Gundersen hos Riksadvokaten til NTB.

Riksadvokaten henla senest i fjor begjæringen om å gjenoppta etterforskningen av brannen. Konklusjonen var da at det ikke var funnet noe grunnlag for å gjenoppta etterforskningen. Ekspertgruppen har sagt at den vurderer å anmelde Riksadvokaten.

159 mennesker døde i brannen for 23 år siden. En dansk trailersjåfør som omkom under brannen, ble utpekt som hovedmistenkt og saken ble ansett som oppklart. Støttegruppen for de etterlatte etter brannen har i alle år hevdet at brannen ble påsatt for å utløse et forsikringsoppgjør. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.