RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riksadvokaten støtter politiet etter scooterulykke i Porsanger

Lakselv (NTB): Vestfinnmark politidistrikt brøt ikke loven under leteaksjonen i Porsanger i fjor hvor tre ungdommer omkom, slår Riksadvokaten fast.

Ofrenes pårørende anmeldte Vestfinnmark politidistrikt for klanderverdig organisering av søket, men Spesialenheten for politisaker henla saken i april i år. De pårørende klaget derfor saken videre.

- Verken enkeltpersoner i politiet eller Vestfinnmark politidistrikt har håndtert redningsaksjonen på en slik måte at omstendigheter hver for seg, eller samlet, rammes av noen straffebestemmelse. Avgjørelsen har ifølge Riksadvokaten ikke budt på tvil, skriver politimester Torbjørn Aas i Vestfinnmark i en uttalelse.

Ni ungdom i alderen 17 til 22 år fra Hammerfest var med i et følge som kjørte seg bort med skuter på vidda i mars i fjor. Sterk vind og kraftig snødrev gjorde leteaksjonen svært vanskelig.

Underveis lå også søkemannskaper værfaste. Været hindret lenge helikopteret i å ta av, og mobilmastene blåste ned. De pårørende mente i ettertid de kunne ha fått ungdommene ned, dersom de hadde blitt varslet tidligere.

Tre gutter på rundt 18 år omkom. Følget var på vinterferie i hytteområdet ved Skaidi. Klok oppførsel fra de savnede scooterungdommene hindret at flere liv gikk tapt da de kjørte seg vill på vidda, mente politiet i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere