RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rikshospitalet stanset håndprotese-behandling

Oslo (NTB): Pasienter som har behov for håndprotese for å få bevegelighet, nektes slik operasjon. Behandlingen har vært stanset i snart halvannet år.

Rikshospitalet har noen av de fremste håndkirurgene i Nord-Europa, og kirurgene har utviklet en egen protese som sørger for full bevegelighet hos pasienter som trenger operasjon for slitte håndledd.

Men siden januar 2011 har denne behandlingen vært stanset, og pasientene har isteden måttet nøye seg med tilbud om avstiving hvor bevegeligheten blir mindre, skriver Dagbladet.

Før behandlingen ble stanset, utførte seksjonen ved sykehuset rundt 20 operasjoner i året, men ifølge overlegene er behovet rundt 100 operasjoner på årsbasis. Overleger ved seksjon for overekstremitet og mikrokirurgi vet ikke hvorfor tilbudet om protese er stanset.

Ifølge Dagbladet har protesen de riktige godkjenningene, og retningslinjene gjennom personvernombudet ved sykehuset er ivaretatt. I fjor svarte imidlertid sykehusledelsen at de var uenige i hva disse instansene sa.

Nyansatt klinikkleder for kirurgi og nevrofag ved Oslo universitetssykehus, Olav Røise, mener behandlingen må organiseres som en studie hvor pasienten selv kan velge å delta. Hvem som får være med, avgjøres ved loddtrekning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere