Gå til sidens hovedinnhold

Riksrevisjonen legger seg flat

Oslo (NTB): Riksrevisjonens varsel om at den ville se på NRK-styrets rutiner og kontrollansvar, fikk kringkastingssjefen og Pressens Faglige Utvalg til å reagere. Nå beklager revisjonen utspillet.

- Vi har forståelse for at NRK, Kulturdepartementet og andre reagerer på våre henvendelser i forbindelse med Riksrevisjonens årlige undersøkelse av statlige selskaper. At henvendelser av en slik art og med en slik ordlyd ble gjort, er en svikt i våre egne rutiner, sier ekspedisjonssjef i Riksrevisjonen, Therese Johnsen, lørdag.

I brevet til NRK skrev Riksrevisjonen at «NRK-plakaten og Vær varsom-plakaten er viktige standarder for å vurdere NRKs styring for å sikre presseetiske hensyn ... Spørsmålet er så hvordan NRK bør styres for å overholde disse standardene».

- I epostene som gikk til tidligere generalsekretær i Presseforbundet Per Edgar Kokkvold, TV 2 og SVT, gikk vi klart utover det som er Riksrevisjonens oppgave. Epostene burde ikke vært sendt. Vi vil kontakte de som har mottatt våre henvendelser og beklage og forsøke å oppklare, heter det videre.

Riksrevisjonen varsler også at den i lys av saken vil gjennomgå egne rutiner for å unngå at dette skjer igjen.

- Det er ikke Riksrevisjonens oppgave å undersøke NRKs presseetikk eller på noen måte blande seg inn i pressens redaksjonelle frihet. Riksrevisjonen håper at vi i vår videre dialog med NRK kan få satt et tydelig skille mellom det som er Riksrevisjonens kontrolloppgaver, og medienes redaksjonelle frihet, sier Johnsen. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?