RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riksvåpenet skal tilbake på norske politibiler

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Justisdepartementet har bestemt at det norske riksvåpenet skal tilbake på landets politibiler. Det vil påføre politiet en ekstraregning på 660.000 kroner.

Totalt er det snakk om 220 kjøretøy. I løpet av det neste året er det ventet at politiet vil få ytterligere 100 kjøretøy, ifølge et brev fra Politidirektoratet til Justisdepartementet, skriver Dagen.

I et brev Justisdepartementet sendte til politiet tirsdag denne uken, blir de bedt om umiddelbart å starte arbeidet med å gjeninnføre riksvåpenet på politiets uniformerte kjøretøy.

- Politiet representerer staten, og riksvåpenet er et viktig symbol for den makt politiet representerer og er satt til å utføre. Vi skal være stolt av den symbolikken riksvåpenet representerer, sier Anders Anundsen.

Riksvåpenet forsvant fra politibilene i den siste designendringen av norske politibiler for ett år siden. Noe av kritikken kom av at riksvåpenet ble borte, mens andre var kritiske til at korset på toppen av riksvåpenet ble borte.

En av grunnene til at riksvåpenet ikke ble med i den nye designen, var et ønske om å spare kostnader. Siden politiet har valgt refleksmateriale på bilene, er det også dyrere - og det ble kompensert med å fjerne riksvåpenet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere