Riksvei 7 over Hardangervidda: - Kolonnekjøring på kort varsel

Riksvei 7 over Hardangervidda mandag klokka 08. Statens vegvesen opplyser at det kan bli kolonnekjøringi på kort varsel.

Riksvei 7 over Hardangervidda mandag klokka 08. Statens vegvesen opplyser at det kan bli kolonnekjøringi på kort varsel. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Minusgrader og liten kuling. Her kan det bli kolonnekjøring på kort varsel, melder Statens vegvesen.

11.02.19 14:16

På riksvei 15 over Strynefjellet mellom Oppland og Sogn og Fjordane er det mandag innført kolonnekjøring på grunn av uvær, melder Vegtrafikksentralen Øst klokka 12.30.

Kolonnekjøring kan innføres på kort varsel, meldte Vegtrafikksentralen vest om riksvei 7 over Hardangervidda mellom Buskerud og Hordaland mandag morgen.

Les også: Nå stiger temperaturen: Venter å se tosifrede varmegrader

Gradestokken på Dyranut klokka 07.30 viste minus 8 grader, og det blåste liten kuling med middels snøbyger. Værvarselet sier at det mandag morgen og formiddag skal blåse laber bris, økende til frisk bris i ettermiddag.

Les også: Betydelig skredfare flere steder i landet

For dette området (Hordaland) er det også ute et farevarsel for betydelig snøskredfare mandag. Det ventes betydelig snøskredfare (oransje nivå) både i Rogaland, Voss, Vest-Telemark, Trollheimen, Romsdal, Indre Sogn, Sunnmøre, Indre Fjordane, Salten, Lofoten og Vesterålen, Svartisen.

Se farevarsel på yr.no

Farevarsel for flere fylker

Det er videre sendt ut farevarsel for vanskelige kjøreforhold i Trøndelag, på Vestlandet og i fjellet i Sør-Norge. Varselet gjelder fra tirsdag kveld til onsdag formiddag. Bakgrunnen for varselet er at det ventes kraftig vind, nedbør og stigende temperaturer.

Det er også sendt ut farevarsel for vanskelige kjøreforhold i Vesterålen, Lofoten, Salten og Ofoten fra sent mandag kveld til tirsdag på grunn av kraftig vind og snøbyger.

Fylkesvei 64 Geiranger på strekningen Indreeide-Geiranger blir stengt klokka 15.30 mandag på grunn av snøskredfare. Det blir satt inn rasferge, melder Vegtrafikksentralen Midt.

På E134 over Haukelifjell var det mandag morgen snø- og isdekke, minus 6 grader, liten kuling, skyet og oppholdsvær.

Nordland politidistrikt meldte mandag morgen om snøras over fylkesvei 816 rett ut av Festvåg i Henningsvær.

- Veien er stengt. Ingen skal være tatt av raset. Veitrafikksentralen er varslet og sender entreprenør, meldte politiet.

Mandag ligger et polart lavtrykk vest for Bjørnøya. Det vil bevege seg sørover og vente å treffe Lofoten og Vesterålen natt til tirsdag. Det vil gi kraftig vind, snøbyger og snøfokk, melder Meteorologisk institutt.

Se alle meldinger fra veitrafikksentralene:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: vær,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag