RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riktig hudpleie

EN GOD PEELING er alltid lurt. Men pass på at peelingen er tilpasset din hudtype, ellers kan den gjøre vondt verre.
EN GOD PEELING er alltid lurt. Men pass på at peelingen er tilpasset din hudtype, ellers kan den gjøre vondt verre. (Crestock)
Sist oppdatert:
Les ekspertens tips om hvordan du får best mulig effekt av hudkremen.

(SIDE2): Å vaske ansiktet med vann holder ikke.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Trine Rode Kristiansen er ekspert på hudpleie og hudkrem. Hun har vært i hudpleiebransjen i 20 år og i dag arbeider hun som opplæringssjef hos Beiersdorf Skin and Beautycare Norge.

Må bruke ansiktsvann
Trine mener at vi bør ha hudpleierutine morgen og kveld. Dette er fordi huden hele tiden tiltrekker seg små partikler av støv, forurensing og skitt. Med en hudpleierutine på tre trinn har du allerede gjort et stort og riktig framskritt for en bedre effekt av hudkremen.

1) Fjerning av makeup. Det er et must å rense huden for makeuprester, skitt og støvpartikler som har samlet seg i løpet av dagen og natta.

2) Ansiktsvann. Mange tror at å skylle huden med vann er nok etter man har fjernet sminken. Men Trine forteller av vann ikke løser opp fett, og derfor vil rester av renseproduktene fortsatt sitte oppå huden. Når man igjen smører seg inn med krem vil ikke denne kremen trekke inn i huden og danne den nødvendige beskyttelsen som huden trenger.

3) Etter å ha renset huden og skylt av renseprodukt-rester med ansiktsvann er huden nå mottakelig for hudkrem. Kremen skal hjelpe til med å binde hudens naturlige fuktighet, gjøre den myk og beskytte den mot makeupprodukter, smuss og skitt.

2 ganger daglig
Det trengs også god hudpleie og mer enn en fuktighetskrem for å ha en holdbar makeup. Kun en fjerdedel av Norges kvinner renser huden daglig morgen og kveld, og det er en av de største årsakene til at makeupen ikke sitter. I tillegg halveres faktisk ansiktskremens effekt hvis du tar den på en urenset hud.

Morgen: Etter flere timer med søvn trenger man å rense huden for smuss og avfallsstoffer som er blitt produsert i løpet av natta. En rutine hvor du renser og pleier huden din om morgenen gjør den klar for en ny dag og nye utfordringer.

Kveld: Etter en lang dag i luft- og miljøforandringer kan det være mange ukjente partikler som kan påvirke og tære på huden. For at nattkremen skal fungere er det viktig at den ikke bare blir liggendes oppå lag med gammel dagkrem, sminkerester og avfallsstoffer.

Hvem skal jeg velge?
Trine kan fortelle at å velge hudkrem skal være et individuelt valg. Pris, design, venninneanbefalinger, utseende og lukt kan ofte være med på å påvirke hva slags hudkrem du velger. Det som er viktig å tenke på er hvilken hudtype du selv har. Finn derfor en hudkrem som er spesielt anbefalt til ditt behov – fet hud, tørr hud, kviser, anti-age og så videre. Mulighetene er mange, men det er du selv som kan bestemme hvilken hudkrem som passer deg og din hud best.

Har ikke tid
Å si at man ikke har tid til å utføre denne tretrinnsrutinen to ganger om dagen mener Trine bare er tull. Selv sier hun at hun bruker 1 minutt og 40 sekunder på hele prosedyren, og at det kun dreier seg om å få det til å bli en rutine. Hudkremeksperten sier at det er bevist at etter 28 dager er den nye rutinen blitt en del av morgen- og kveldstellet uten at du tenker over det.

Les også: Slik farger du håret hjemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere