RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rimi-partner gruses etter overvurderinger

Sist oppdatert:
Den nederlandske dagligvaregiganten Ahold, som har et samarbeid med Hakon og Stein Erik Hagen, melder om betydelig svakere resultat enn tidligere antatt. Både selskapets CEO og CFO trekker seg. Kursen stuper over 63 prosent i åpningsminuttene
Resultatet for 2002 vil bli betydelig lavere enn tidligere antatt. Bakgrunnen for resultatsvikten er at selskapet har overvurdert inntekter knyttet til lojalitetsprogrammer ved datterselskapet U.S. Foodservice, som fremdeles er under etterforskning.

Kursen faller til 3,50 fra fredagens sluttkurs 9,71, en nedgang på over 63 prosent. Aksjen har på det laveste vært nede på 2,91 i løpet av handelsdagen.

Selskapet regner med at regnskapsårene 2001 og 2002 samlet sett har blitt overvurdert med et beløp som overstiger 500 millioner dollar. På bakgrunn av dette vil selskapet komme med revidert resultatregnskap for år 2001 og de tre første kvartalene av 2002.

Både CEO Cees van der Hoeven og CFO Michael Meurs slutter i sine stillinger. Den planlagte resultatfremleggelsen 5. mars utsettes inntil forholdene er nærmere avklart.

Ahold har et samarbeid med Hakon Gruppen gjennom selskapet Ica Ahold. Det var dette samarbeidet som i sin tid gjorde Stein Erik Hagen til en av Norges rikeste menn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere