RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ring «gratis» til halve Norge

Sist oppdatert:
Nå kan du ringe nesten gratis til over to millioner mobilkunder.

De fleste norske mobilselskapene har et tilbud som gjør at abonnentene kan ringe gratis til alle selskapets kunder - såkalte vennetilbud. Tele2 har «Kompis», Netcom har «Venner» og Chess har «Friends», og nå kommer Telenor endelig etter med sitt abonnement FriVenner.

Det nye abonnementet lanseres 1. november, og innebærer at alle Telenor-kunder med FriVenner kan ringe så mye de vil til mer enn to millioner mobilkunder for null kroner i minuttet.

- Vennskap er noe av det viktigste i livet. Det er derfor en glede for Telenor å kunne gjøre det både enklere og billigere for kundene våre å pleie sine venner, sier leder av Privat Mobil i Telenor Jon Erik Haug i en pressemelding.

Gratis - nesten
Å si at alle med FriVenner kan ringe gratis til andre Telenor-kunder er en sannhet med modifikasjoner. Det er derfor greit å sette seg inn i hva det egentlig koster.

Først må du ut med 200 kroner for å bli FriVenner-kunde. Deretter må man også medregne månedsprisen for selve abonnementet på 49 kroner i måneden, eller snaue 600 kroner i året. I tillegg koster det 89 øre for hver gang du starter en samtale.

Dermed må du regne med en snau krone for hver samtale du ringer til andre Telenor-abonnenter.

Abonnement
Mens Netcom har valgt å tilby «Venner» som en tjeneste som kan kombineres med selskapets øvrige tilbud, har Telenor kun valgt å tilby det som et rent abonnement.

«Kundene trenger kun å forholde seg til ett abonnement, ikke både et abonnement og en tilleggstjeneste som hos konkurrenter» sier Telenor om det nye tilbudet.

Dermed må du velge mellom enten billig ringing til venner, eller andre abonnement med andre tilbud.

Netcom har valgt å tilby vennetilbudet som en tjeneste du kan kombinere med alle abonnement og tjenester. Dermed kan du for eksempel ha Netcoms billigabonnement Smarttalk, ubegrenset SMS-sending (SMSmania - 200 kr/måned), gratis ringing innad i familien og andre tjenester.

Det kan du ikke med Telenors FriVenner.

Nettavisen vil komme tilbake med en vurdering av de beste venneløsningene på markedet.

Har du sett våre nye IT-sider? Sjekk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere