Gå til sidens hovedinnhold

Ring med datamaskinen

Microsoft annonserte i dag at de vil satse på telefoni innen businesssegmenter som desktoptelefoner og videokonferanseutstyr.

Microsoft går i kompaniskap med flere utstyrsprodusenter for å få økt bruken av sine egne softwareprogrammer. Tanken er at programvaren skal få koblet datamaskinen med telefonen slik at computerne vil kunne håndtere diverse samtalefunksjoner, melder Marketwatch.

Allerede neste år
De første telefonene skal være ute på markedet allerede juni neste år. Disse telefonene som skal komme er internettelefoner produsert av Polycom, LG-Nortel Co. og australske Thomson Telecom.

NA24 - din næringslivsavis

Microsoft har også inngått avtaler med Motorola, Samsung Electronics CO., Tatung Co., Logitech International SA og Siemens AG. Meningen her er at disse selskapene på sikt skal produsere konferanseutstyr, mobiltelefoner eller datamaskiner som er designet til å benytte seg av Microsoft sin software. Selskapet tar sikte på å utnytte ny teknologi som blir tilgjengelig gjennom Office 2007-programvaren til å redusere kompleksiteten forbundet med trådløs kommunikasjon.

Ustabil aksje
Produktene skal være konstruert slik at du kan ringe ifra datamaskinen ved å klikke på deres navn i softwareprogrammer som Word og Outlook. Aksjene i datagiganten gikk opp 1,5 prosent på nyheten. I løpet av året er aksjene i Microsoft ned fjorten prosent.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken