RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Petter Tenstad (www.procycling.no)

Ringeriks-Kraft testet seg mot de store

- Vi ble ikke skremt i det hele tatt, kunne sportsdirektøren konkludere med.

Sparkassen Giro ble et stort høydepunkt for Ringeriks-Kraft.

Laget som vanligvis kjører nasjonale ritt hadde fått en innbydelse til å kjøre det tyske 1.1-klassifiserte (et nivå høyere enn Glava Tour of Norway) rittet.

Stjerner som Gerald Ciolek, Linus Gerdemann og Kenny Van Hummel sto på startstreken, i det som sportsdirektør Lars Holm beskriver som et 17 mil langt kriteriumsritt rundt og i Bochums gater.

Markaskard gikk i bakken
Rittet var ikke bare ett, men to skritt opp for det lille norske laget. De klarte seg allikevel veldig godt.

- En av våre ryttere veltet tidlig, men de sju andre kom til mål. Det hele var en veldig god opplevelse, og det var ikke avskrekkende i det hele tatt, mener sportsdirektør Lars Holm.

Rittet endte i en samlet spurt, og da kjørte Ringeriks-Kraft for deres spurttalent Frans-Leonard Markaskard. Dessverre gikk den lovende rytteren, som ble nummer fire på den siste etappen i Glava Tour of Norway, i bakken.

- Frans veltet dessverre med en kilometer igjen til mål, noe som var veldig synd. Men han er ung og vi har veldig stor tro på han i fremtiden.

Uvurdelig erfaring
Audun Brekke Fløtten ble beste Ringeriks-Kraft-rytter, på en plass rett utenfor topp 20. Men det var ikke bare det resultatmessige laget tok med seg fra Tyskland.

- Det er på dette nivået vi må komme oss ut og konkurrere på, men vi har dessverre ikke råd til så mange slike turer. Men det er slik rytterne våre utvikler seg.

Nå går turen tilbake til Norge, hvor laget skal prøve å bruke erfaringene de fikk til å markere seg i Tønsberg 4-dagers.

- Der bør vi gå for å vinne sammenlagt, avslutter Holm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere