*Nettavisen* Nyheter.

Risikerer å miste hovedsponsoren

Foto: (Scanpix)

Nedrykket kan gi Fredrikstad pengeproblemer.

09.11.09 10:08

Fredrikstad fotballklubb risikerer å miste hovedsponsor Carnegie når de nå rykker ned fra Tippeligaen.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag ble det klart at fotballklubben må spille i Adeccoligaen neste år. Med et surt 0-2 tap mot Sarpsborg 08 på hjemmebane er det ikke lenger noen vei tilbake.

Les mer: - Tiårets største sensasjon

Elendig timing
Timingen kunne ikke vært verre for fotballklubben, da avtalen med deres hovedsponsoren, finanshuset Carnegie, løper ut i slutten av sesongen.

I fire sesonger har Carnegies logo prydet brystet til Fredrikstads drakter, og selskapet er i tillegg godt representert på Fredrikstad stadion. For dette har finanshuset betalt et millionbeløp, og vært klubbens viktigste finansielle støttespiller.

Les også: Slik gikk Fredrikstad til bunns

Klikk på bildet for å forstørre.

Nå er Anders Onarheim som leder Carnegie ASA, den norske delen av Carnegie-konsernet, usikker på om de vil fornye sponsorsamarbeidet.

- Det har vi ikke tatt stilling til ennå. Nå har vi hatt en avtale som har løpt i to år, og så får vi se hva vi gjør videre, sier Onarheim til NA24.

Mindre synlige
Uansett om Carnegie velger å fortsette samarbeidet med FFK må klubben belage seg på mindre inntekter. Ettersom synligheten til klubben blir langt mindre mister de forhandlingskraft med sponsorer.

Fredrikstad skulle nok heller ønsket at de kunne reforhandle hovedsamarbeidsavtalen etter forrige sesong, da de tok hjem sølv i Tippeligaen.

Onarheim vil ikke kommentere hvor mye mindre penger Fredrikstad eventuelt må godta under en ny avtale.

- Nå må vi først sette oss ned å ta stilling til om vi vil fortsette samarbeidet, sier finanstoppen til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag