RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Risikerer å miste millionbeløp

Sist oppdatert:
De største eiendomsmeglerne i Stockholm droppet Svenska Dagbladet til fordel for Metro. Dermed spøker det for 90 millioner boligkroner for Schibsted-eide Svenskan.

Sammen med Aftonbladet er Svenska Dagbladet Schibsteds satsinger i det svenske avismarkedet.

Mens Aftonbladet har vært en pengemaskin for konsernet siden de kjøpte avisen på 90-tallet, har underskuddene i Svenska Dagbladet bidratt til å dra ned Schibsted-resultatene i flere år.

Ved forrige resultatpresentasjon så det ut til å gå veien for Svenskan, som gikk i null i tredje kvartal, men nå har Schibsted fått nye problemer å hanskes med.

I løpet av høsten 2003 har de store eiendomsmeglerne i Stockholm gjennomført en forhandling med de store avisene om bruk av annonsekanal for eiendomsannonser. Dermed ble det vinket farvel til Svenska Dagbladet og eiendomsmeglerne i Stockholm inngikk en avtale med avtale med Metro.

Schibsted skriver i en børsmelding at Svenska Dagbladet i dag har inntekter i størrelsesorden 100 millioner svenske kroner fra eiendomsannonser i Stockholmsområdet.

Avtalen med eiendomsmeglerne er derimot ikke eksklusiv, og Schibsted vil iverksette ulike markedstiltak for å kompensere for tapet.

I tillegg vil det bli iverksatt ytterligere kostnadsbesparende tiltak i avisen. Svenska Dagbladet har en målsetting om å nå et driftsresultat i balanse for 2004.

- Ytterligere informasjon om tiltak vil bli gitt i forbindelse med fremleggelse av konsernets resultat for 2003, skriver Schibsted i en børsmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere