RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Risikerer livet på direkten

Oprah Winfrey får folk til å gå langt i showet sitt. I dag risikerer David Blaine livet i et forsøk på å sette rekord på direkten.

(SIDE2): David Blaine (35) har tidligere satt Guinness-rekorder som får mange av oss til å grøsse. I kveld skal han prøve å ta en ny rekord på det populære talkshowet sin livesending.

Farlig stunt
Først skal han puste i ren oksygen en stund, så skal han prøve å sette ny Guinness-rekord i å holde pusten under vann.

Nåværende rekordholder er fridykkeren Tom Sietas. Han har holdt pusten i hele 16 minutter og 14 sekunder etter å ha pustet inn oksygen først. Han har også verdensrekord i å holde pusten under vann uten å puste inn ren oksygen først. Den er på 9 minutter og 8 sekunder, ifølge Wikipedia.

David Blaine satser altså på å holde seg under vann i mer enn 16 minutter og 14 sekunder i kveldens Oprah. Ifølge Splash News kan han da risikere hjertesvikt og hjerneskade, som igjen kan føre til at han dør på direkten.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Tidligere dykkerfiasko
I studio vil stuntet bli overvåket av kontrollører fra Guinness Rekordbok.

Blaine ble kjent i 1999 da han frivillig lot seg begrave levende i en plastikkboks der han bodde i syv dager under jorden.

Siden den gang har han også stått innesperret i en isblokk i 63 timer, stått 35 timer på en høy påle og levd 44 dager i en pleksiglassboks med kun vann som proviant.

For ikke lenge tilbrakte David Blaine syv dager i en vanntank med dykkerutstyr på seg, noe som gikk alvorlig galt . I 2006 snurret han i et gyroskop over New Yorks gater.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere